Op 7 maart jl. zijn de bewoners van de eerste fase 1a – 2b en 2a bijgepraat door ZOwonen in de definitieve planning van de sloop- en nieuwbouw van deze complexen.

Omdat deze planning voor de 3 verschillende fases van het project anders uitziet, en daardoor de impact voor de bewoners in deze fases ook anders is, is er besloten om de bewoners in 3 verschillende sessies bij te praten.

Ook konden de individuele bewoners vragen stellen m.b.t. hun individuele situatie.

In hoofdlijnen betekent dit:

• De stand van zaken van de verhuizingen:

Op dit moment zijn er nog 73 woningen bewoond. Het gaat om:

17 woningen in deelgebied 1a (sloop gepland in 2019)

18 woningen in deelgebied 2b (sloop gepland in 2020)

28 woningen in deelgebied 2a (sloop gepland in 2029)

• Concept stedenbouwkundig plan:
    Het stedenbouwkundig plan zal op korte termijn worden goedgekeurd door de gemeente Sittard-Geleen en voorziet in nieuwbouw in de 1e fase van:75 appartementen op locatie Jos Klijnenlaan/Rembrandtlaan/Graaflandstraat.Het gaat om een appartementengebouw met lift. verdeeld over 3 zijdes van 4 of 5 woonlagen. De woningen hebben  2 slaapkamers, een open keuken en een balkon.30 eengezinswoningen:De eengezinswoningen hebben 3 slaapkamers, een zolder bereikbaar met een vaste trap en een tuin.17 patiowoningen:De patiowoningen (voor huurders van 55 jaar en ouder) zijn geheel gelijkvloers, hebben 2 slaapkamers en een tuin.

Voor de toewijzing van deze woningen gelden uiteraard de regels van Passend toewijzen, waarbij uw inkomen en gezinsgrootte bepalend zijn voor welke woning u in aanmerking kunt komen.

Bijlagen: