Op woensdag 13 januari 2019 zijn de betreffende bewoners, huurdersbelangenvereniging en wijkplatform geïnformeerd over de wijzigingen in de sloop- en nieuwbouwplanning.

De stand van zaken rondom de verhuizingen is als volgt:

Op dit moment zijn er nog  52 woningen bewoond. Het gaat om:

• 12 woningen in deelgebied 1a (sloop gepland najaar 2020)

• 15 woningen in deelgebied 2b (sloop gepland najaar 2020, dit was eerst najaar 2023)

• 25 woningen in deelgebied 2a (sloop gepland in 2029).

Het stedenbouwkundig plan ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

Het plan voorziet in nieuwbouw in de 1e fase van: 75 appartementen op locatie Jos Klijnenlaan/Rembrandtlaan/Graaflandstraat. Het gaat om een appartementengebouw met lift verdeeld over 3 zijdes van 4 of 5 woonlagen. De woningen hebben  2 slaapkamers, een open keuken en een balkon. 30 eengezinswoningen: De eengezinswoningen hebben 3 slaapkamers, een zolder bereikbaar met een vaste trap en een tuin. 17 patiowoningen: De patiowoningen (voor huurders van 55 jaar en ouder) zijn geheel gelijkvloers, hebben 2 slaapkamers en een tuin.

Voor de toewijzing van deze woningen gelden uiteraard de regels van passend toewijzen, waarbij uw inkomen en gezinsgrootte bepalend zijn voor welke woning u in aanmerking kunt komen.

De actuele planning vind u in onderstaande overzichten:

Fase 1a en 2b

Fase 2a