BRANDVEILIGHEID

Brandveiligheid in en om uw woningen

Brandveiligheid in en om uw woningen kunnen we het beste laten zien in de speciaal voor u ontwikkelde folders. De folders kunt u bekijken door ze te downloaden. Ook staat in een van de folders een test.  Het betref de volgende onderwerpen:

Brandveilig wonen algemeen

brandveiligheid
Brand? In onze woning? Het overkomt ons niet. Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen
van brand in een woning. Soms is er alleen materiële schade. Helaas vallen ieder jaar honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers. Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw huis brandveiliger te maken of als er toch brand uitbreekt,de gevolgen ervan te beperken. Deze controlelijst helpt hierbij. U kunt er uw leven en dat van uw huisgenoten mee redden.

 

Brandveiligheid in portiekwoningen

Portiekwoningen hebben maar één vluchtweg. Er is één weg naar binnen en dus ook maar één weg naar buiten. Daarnaast moet deze weg ook nog met anderen worden gedeeld. In het geval van een brand in één van de portiekwoningen of in de trappenhal vraagt dit om een juiste aanpak. In deze folder leest u wat u het beste kunt doen bij brand in een portiekwoning.

 

Brandveiligheid en koolmonoxide

koolmonoxide, brandveiligheid

 

Koolmonoxide (CO) is een zeer gevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas of hout. Het is een echte sluipmoordenaar: u proeft of ruikt het niet, maar u kunt door een koolmonoxidevergiftiging wel bewusteloos raken of zelfs overlijden.

 

 

Brandveiligheid en klussen in en om je huis

Veilig klussen, het lijkt logisch. In de haast of door onoplettendheid is een foutje echter zo gemaakt. Met soms ernstige en een enkele keer zelfs fatale gevolgen. Verplicht uzelf de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zeker als u werkt met brandgevaarlijke stoffen.

 

Voor de bijbehorende PDF bestanden klik op een van de onderstaande afbeeldingen.

Brandveilig wonen

Portiekwoning

Koolmonoxide

Veilig klussen