Op dinsdag 31 oktober zijn de bewoners van de sloopcomplexen in Geleen Zuid geïnformeerd over de huidige stand van zaken rondom het stedenbouwkundig plan, de sloop- en nieuwbouwplannen en de verhuizingen.

In hoofdlijnen betekent dit:

• De stand van zaken van de verhuizingen:

Op dit moment zijn er nog 73 woningen bewoond. Het gaat om:

24 woningen in deelgebied 1a (sloop gepland in 2019)

20 woningen in deelgebied 2b (sloop gepland in 2020)

29 woningen in deelgebied 2a (sloop gepland in 2029)

• Concept stedenbouwkundig plan:
    Het stedenbouwkundig plan zal op korte termijn worden goedgekeurd door de gemeente Sittard-Geleen en voorziet in nieuwbouw in de 1e fase van:75 appartementen op locatie Jos Klijnenlaan/Rembrandtlaan/Graaflandstraat.Het gaat om een appartementengebouw met lift. verdeeld over 3 zijdes van 4 of 5 woonlagen. De woningen hebben  2 slaapkamers, een open keuken en een balkon.30 eengezinswoningen:De eengezinswoningen hebben 3 slaapkamers, een zolder bereikbaar met een vaste trap en een tuin.17 patiowoningen:De patiowoningen (voor huurders van 55 jaar en ouder) zijn geheel gelijkvloers, hebben 2 slaapkamers en een tuin.

Voor de toewijzing van deze woningen gelden uiteraard de regels van Passend toewijzen, waarbij uw inkomen en gezinsgrootte bepalend zijn voor welke woning u in aanmerking kunt komen.

• Planning:

• In 2017 wordt het stedenbouwkundig plan definitief.

• Daarna gaan de woningen in fase 1a en 2b gefaseerd in 2018 en 2019 leeg komen.

• Daarna gaan we slopen en bouwen op het leeggekomen terrein. De nieuwbouwwoningen zullen mogelijk in 2020 en/of 2021 gereed zijn, afhankelijk van de planning die nog gemaakt gaat worden.

Bijlagen:

• Overzicht huidige fasering sloop                                                     Klik hier

• Een overzicht van de wijk met daarop de geplande nieuwbouw    Klik hier

Zoeken op deze website:

Buienradar